Lyse inngår AMS kontrakt med OneCo

Lyse inngår AMS kontrakt med OneCo

Lyse har signert en avtale med industrikonsernet OneCo om installasjon av minst 140. 000 automatiske strømmålere. Når den store utrullingen starter hos Lyse Elnett i 2015, vil over 40 montører være i sving hver dag.

Lyse har signert en avtale med industrikonsernet OneCo om installasjon av minst 140.000 automatiske strømmålere. Når den store utrullingen starter hos Lyse Elnett i 2015, vil over 40 montører være i sving hver dag. Kontrakten er verdt rundt 140 millioner kroner.

Bildetekst:
Foran f.h signerer Jan Holm, adm direktør i Lyse Smart og Marvin Jensen, adm direktør OneCo konsernet. Bak f.h Torbjørn Johnsen, konserndirektør Lyse Infra og Arne Riise, adm direktør OneCo Vests.

«Dette er en viktig kontrakt, og den siste store kontrakten vi inngår i prosjektet utrulling av nye strømmålere. Det er godt å ha kommet så langt. Valg av riktig installatør er avgjørende for å få til en god utrulling», sier administrerende direktør Torbjørn Johnsen i Lyse Elnett.

Kontrakten har vært ute på offentlig anbud og flere installatører har levert inn tilbud. Tilbudene er gått nøye gjennom før OneCo ble valgt.

«Kompetanse og leveringsevne over mange år mens prosjektet pågår har vært særlig viktig i tillegg til pris ved valg av leverandør. I tillegg er OneCo et solid selskap med lokal forankring i vår region», sier Johnsen.

Avtalen innebærer at OneCo skal ha ansvaret for både booking, bytte av måler, oppfølging av sluttkunde, rapportering, registrering, drift og vedlikehold. Leveransen inkluderer også opsjoner på kjøp av installasjonstjenester av infrastruktur, andre komponenter samt ressursstyring for utrulling av nye målere.

«OneCo er stolte og ydmyke over å ha blitt valgt ut som en viktig samarbeidspartner for Lyse i forbindelse med bytte av strømmålere. Vi har etter hvert tilegnet oss god erfaring i slike prosjekter og ser frem til  å starte opp pilot-prosjektet i løpet av høsten. Lyse har valgt en prosjektmodell som setter store krav til oss som leverandør, men samtidig lagt opp til utstrakt involvering og samarbeid underveis i prosjektet. Dette tror vi kommer til å bli en viktig suksessfaktor for å lykkes i prosjektet», sier Arne Riise, adm direktør i OneCo Vests AS.

I høst vil 300 nettkunder få ny strømmåler i en pilot for å teste ut hele verdikjeden fra første kontakt med kunde til måler har vært i drift en måneds tid. De første kundene vil bo spredt i alle kommunene i nettselskapet sitt nedslagsfelt. Kundene blir plukket ut tilfeldig for å få piloten så reell som mulig.

Kontaktpersoner:
Lyse Elnett:
Adm dir Torbjørn Johnsen                                Tlf: 51908110    Mob: 93488110
Kommunikasjonsrådgiver Ingvild Ween             Tlf: 51908116    Mob: 93488116

OneCo Vest:
Adm dir Arne Riise                                           mob: 916 97 582

Fakta om AMS (Avanserte Måle- og Styringssystemer):
Myndighetene har besluttet at alle boliger, hytter og næringsbygg skal få nye digitale strømmålere innen 2019. De nye målerne skal registrere forbruket på timesbasis og sende data inn automatisk inn til nettselskapet. Målet er et mer effektivt energimarked og at kundene skal bli mer bevisst sitt forbruk og legge deler av forbruket til tider på døgnet med lavere pris. Bytte av strømmåler finansieres gjennom nettleie, og gir ingen ekstra faktura når målerbytte skjer.

Fakta om Lyse:
Lyse er et industrikonsern innen energi og telekommunikasjon basert på fiber. Konsernet har røtter mer enn 100 år tilbake i tid, da vannkraft for første gang ble brukt til å produsere elektrisk energi og overført over større avstander. Nettselskapet Lyse Elnett er blant landets største med over 140.000 nettkunder. Lyse har som mål å opprettholde høy forsyningssikkerhet i strømnettet gjennom blant annet å utnytte nye teknologiske muligheter.

Fakta om OneCo:
OneCo er et industrikonsern med kjerneaktiviteter inne olje & gass, infrastruktur, industri, fornybar energi og bygg. Selskapet er en landsdekkende totalleverandør av AMS (avanserte målersystemer)-løsninger, og har i tillegg spesialisert seg på å bytte målere i store antall. OneCo har i dag rundt 1.100 medarbeidere, en årlig omsetning på rundt 2 milliarder kroner og har lokasjoner i Kristiansand, Grimstad, Sandnes, Bergen, Trondheim, Oslo og Drammen.

Les mer om...

Defa Kampanje

Bestill DEFA Power - Årets elbillader 2023, en enkel, smart og kraftfull hjemmelader m/6 meter kabel og display. Ferdig installert for kun kr 14999,-

Defa Solid Ladebestilling

OneCo leverer din ladeløsning for privat, bedrift, sameier og større parkeringsplasser. Høy sikkerhet med en intelligent og fremtidsrettet lader.