OneCo kjøper Relacom i Sverige

OneCo_Norge-Sverigeunionen

OneCo har inngått avtale om å overta svenske Relacom AB som leverer tekniske tjenester og strategiske løsninger innenfor blant annet telecom og energi. Gjennomføringen av oppkjøpet skjer så snart godkjenning fra Konkurransetilsynet foreligger og en avtale mellom Relacom AB og konkursboet i Relacom OY angående konsernmellomværende er inngått.

OneCo styrker sin posisjon i Sverige som en komplett leverandør av infrastrukturtjenester innen telecom og energi markedet.

«OneCo og Relacom AB utfyller hverandre på en god måte. OneCo har samfunnskritisk infrastruktur som et viktig satsingsområde, med fokus på ekspansjon innen elkraft, telecom, energi og samferdsel. Relacom AB vil med sine ansatte, produkter og tjenester bidra til å komplettere OneCo`s kapasitet på telecom og energi overfor våre kunder i det svenske markedet», sier konsernsjef i OneCo Marvin Jensen.

Relacom AB er en stor aktør i det svenske markedet, med nærmere 400 ansatte og en årlig omsetning på rundt 700 millioner SEK. Selskapet er tjenesteleverandør av tekniske tjenester og strategiske løsninger innenfor telecom og energi, herunder leveranser av både mobil og fiberbaserte tjenester.

OneCo har rundt 2200 ansatte og en årlig omsetning på om lag 3,5 milliarder NOK. OneCo leverer tjenester knyttet til elektro, telecom, elkraft, energi, automasjon og IT. Energiverk, teleoperatører og offentlige- og private utbyggere er de største kundegruppene.

OneCo er allerede etablert i Sverige gjennom OneCo Sverige AB. Det legges til rette for at Relacom AB blir en del av en større industriell satsing OneCo nå gjør i Sverige. Relacom AB skal fortsette som et eget selskap i OneCo-konsernet.

– Relacom AB har gjort et solid arbeid for å få på plass et fundament for fremtidsrettet utvikling av selskapet med god og sunn drift. OneCo og våre eiere er langsiktige og mener Relacom AB har gode forutsetninger for å skape lønnsom drift og trygge arbeidsplasser. Jeg er overbevist om at vi sammen med de ansatte kommer til å lykkes med den videre satsning og utvikling av Relacom AB, sier Jensen.

Gjennomføringen av oppkjøpet skjer så snart godkjenning fra Konkurransetilsynet foreligger. Inntil da fortsetter de to bedriftene å opptre uavhengig av hverandre.

Mer informasjon om Relacom AB: www.relacom.se

 

 

Les mer om...

OneCo signerer milliardavtale med Telenor  

OneCo Networks, som er en del av OneCo-konsernet, har signert en avtale med Telenor om levering av entreprenørtjenester for perioden 2025-2027, med opsjon for to års forlengelse. Avtalen innebærer at OneCo blir en av Telenors hovedleverandører for utbygging, drift og vedlikehold av nasjonal infrastruktur innenfor mobil- og fastnett. Målet for både Telenor og OneCo er…

amina S Kampanjeside

Møt fremtidens elbillading: Opplev den ultimate ladeeffekten på 22 kW med sømløs tilkobling til ethvert smarthus. Ta full kontroll over bilens energiforbruk og lad når strømprisene er lavest med amina S