Et smartbygg er så mye mer enn en kaffetrakter som automatisk slår seg på og en robotstøvsuger som rengjør mens man er på jobb. Smartbygg er digitalisering og bruk av teknologi for å spare energi og ressurser, produsere mindre avfall og gjøre bygg bedre å arbeide og bo i.

Selvfølgelig kan man starte med robotstøvsugeren hjemme og automatisk lysstyring på kontoret, men dette er bare en forsiktig start. I det virkelig smarte og fremtidsrettede bygget brukes IoT (internet of things) slik at alt kommuniserer og samhandler på en måte som er godt både for miljø og brukere.

Hva er forskjellen på Smartbygg og Smarthus? Tanken bak er den samme, men der Smartbygg handler om store systemer, maksimal effektivitet og løsninger til bedriftsmarkedet, handler smarthus om hvordan man via automatiske og samhandlende prosesser gjør privatboliger mer energieffektive og bedre å bo i.

Hos OneCo har vi kompetanse som går på tvers av Smartbygg og Smarthus-begrepene. Vi har automasjonserfaring fra store næringsbygg og samfunnskritisk infrastruktur, men besitter også kompetansen på IKT og smartteknologi som behøves for å tilby både privatkunder og SMB-markedet løsninger hvor integrerte systemer arbeider sømløst sammen.

Kontakt oss:

Laster

Tor Eddi Westrum

Avd.leder Service Reg Nord


Send e-post

Øystein Støle

Avdelingsleder- Privatmarked. Kristiansand

+47 907 47 666
Send e-post