– Vi sørger for lys i tunnelene

- Vi sørger for lys i tunnelene

Arbeidsleder Thomas Humphreys og syv andre fra elektrofirma OneCo bruker natten til å montere lys i Gjeilenetunnelen og Siratunnelen på E39 i Flekkefjord like ved grensen til Rogaland. FOTO: Svein LøvlandDet er innført «ferjetider» på E39 nattestid på Sira i Flekkefjord. Arbeid med ny tunnel-belysning gjør at Europaveien bare åpnes hver hele time om natten.

Arbeidsleder Thomas Humphreys og syv andre fra elektrofirma OneCo bruker natten til å montere lys i Gjeilenetunnelen og Siratunnelen på E39 i Flekkefjord like ved grensen til Rogaland. FOTO: Svein Løvland

Det er innført «ferjetider» på E39 nattestid på Sira i Flekkefjord. Arbeid med ny tunnel-belysning gjør at Europaveien bare åpnes hver hele time om natten.

Tunnelene Sira og Geilene på E39 i Flekkefjord er delvis stengt for trafikk hele natten i 4-6 uker bortsett fra i helgene. Manuell dirigering sørger for at bilistene slippes forbi hver hele time.

FREM TIL JUL: Montering av etterlengtet ny belysning kommer trolig til å pågå helt frem til juletider på E39.
– I tillegg til disse to tunnelene skal vi montere ny belysning i Skjeggestadtunnelen og Lavolltunnelen på E39 og i Kleventunnelen på gamle E39 i Kvinesdal i tiden frem mot jul forteller arbeidsleder Thomas Humphreys fra elektrofirma OneCo til Agder.

FRA 20 til 200 LAMPER: Syv andre fra samme firma og tre trafikkdirigerere fra Risa sørger nå for en skikkelig tunnel-lys-oppgradering.
– Det var fryktelig dårlig det som hang i tunnelene her. Noe er så rustent og ødelagt at det må skjæres løs, forteller Humphreys
– Vi fjerner alt det gamle og monterer nye kabelbroer og ny armatur. Før var det bare 20 lamper i hver tunnel nå blir det 200, så nå skal belysningen opp på riktig nivå for en europavei.

Den totale kostnaden for oppgraderingen er trolig 30-40 millioner kroner. Da er også nye styreskap og trafoer med i regnestykket, men Austadtunnelen og Drangeidtunnelen står ikke på planen til lys-gjengen fra Kristiansand.

Kilde: Avisen Agder

Les mer om...

En arbeidsplass hvor du kan utvikle deg

OneCo ble etablert i 2011 og har i dag 2800 ansatte som til sammen omsetter for NOK 4.5 milliarder. Vi har høy medarbeidertilfredshet og arbeidsmiljøet vårt preges av tillit, kompetansedeling og samarbeid. Vi jobber hver dag aktivt for å levere kvalitet i alle ledd av vår produksjon. OneCo er lokalisert i store deler av Norge…

Blir med på å forme telekombransjen

OneCo søker etter dyktige medarbeidere til stilling som fagarbeider Telekom i hele landet.