– Vi sørger for lys i tunnelene

- Vi sørger for lys i tunnelene

Arbeidsleder Thomas Humphreys og syv andre fra elektrofirma OneCo bruker natten til å montere lys i Gjeilenetunnelen og Siratunnelen på E39 i Flekkefjord like ved grensen til Rogaland. FOTO: Svein LøvlandDet er innført «ferjetider» på E39 nattestid på Sira i Flekkefjord. Arbeid med ny tunnel-belysning gjør at Europaveien bare åpnes hver hele time om natten.

Arbeidsleder Thomas Humphreys og syv andre fra elektrofirma OneCo bruker natten til å montere lys i Gjeilenetunnelen og Siratunnelen på E39 i Flekkefjord like ved grensen til Rogaland. FOTO: Svein Løvland

Det er innført «ferjetider» på E39 nattestid på Sira i Flekkefjord. Arbeid med ny tunnel-belysning gjør at Europaveien bare åpnes hver hele time om natten.

Tunnelene Sira og Geilene på E39 i Flekkefjord er delvis stengt for trafikk hele natten i 4-6 uker bortsett fra i helgene. Manuell dirigering sørger for at bilistene slippes forbi hver hele time.

FREM TIL JUL: Montering av etterlengtet ny belysning kommer trolig til å pågå helt frem til juletider på E39.
– I tillegg til disse to tunnelene skal vi montere ny belysning i Skjeggestadtunnelen og Lavolltunnelen på E39 og i Kleventunnelen på gamle E39 i Kvinesdal i tiden frem mot jul forteller arbeidsleder Thomas Humphreys fra elektrofirma OneCo til Agder.

FRA 20 til 200 LAMPER: Syv andre fra samme firma og tre trafikkdirigerere fra Risa sørger nå for en skikkelig tunnel-lys-oppgradering.
– Det var fryktelig dårlig det som hang i tunnelene her. Noe er så rustent og ødelagt at det må skjæres løs, forteller Humphreys
– Vi fjerner alt det gamle og monterer nye kabelbroer og ny armatur. Før var det bare 20 lamper i hver tunnel nå blir det 200, så nå skal belysningen opp på riktig nivå for en europavei.

Den totale kostnaden for oppgraderingen er trolig 30-40 millioner kroner. Da er også nye styreskap og trafoer med i regnestykket, men Austadtunnelen og Drangeidtunnelen står ikke på planen til lys-gjengen fra Kristiansand.

Kilde: Avisen Agder

Les mer om...

OneCo ocean har en egen tørrdokk i Kristiansand for vedlikehold og oppgradering av skip

OneCo Ocean etableres som ny forretningsenhet

OneCo leverer i dag tjenester til blant annet Forsvaret, offshoreinstallasjoner og skip. Vi har blant annet en tørrdokk i Kristiansand for fartøyer opp til 185 meter. Vi ønsker nå å satse videre på havvind og oppdrettsnæringen, og samler vår kompetanse innen marine og offshore i OneCo Ocean. Forretningsenheten vil bestå av omtrent 150 ansatte innen elektro…

Defa ladebestilling

OneCo leverer din ladeløsning for privat, bedrift, sameier og større parkeringsplasser. Høy sikkerhet med en intelligent og fremtidsrettet lader.