Stor aktivitet på OneCo basen i Kristiansand

Stor aktivitet på OneCo basen i Kristiansand

OneCo-basen i Kristiansand har nettopp hatt besøk av Deep Cygnus som skal overhale en av sine store vinsjer.   Oppdraget utføres for Mac Gregor. Vinsjen og annet utstyr er heist av båten og tatt inn i OneCos montasjehaller for overhaling og modifikasjon.

OneCo-basen i Kristiansand har nettopp hatt besøk av Deep Cygnus som skal overhale en av sine store vinsjer.  Oppdraget utføres for Mac Gregor. Vinsjen og annet utstyr er heist av båten og tatt inn i OneCos montasjehaller for overhaling og modifikasjon.

I januar 2013 inngikk OneCo en avtale med Mac Gregor på sammenstilling og montasje av avanserte løftesystemer, samtidig overtok OneCo driften av basen på Andøya like utenfor Kristiansand. Baseområdet består av verksted og produksjonshaller, i tillegg til kaianlegg med tørrdokk på 35×185 meter. Av løfteutrustning har kaianlegget to kraner med en løftekapasitet på 90 tonn hver, og en kran med løftekapasitet på 600 tonn.

Tross fokus i markedet på innsparinger og et noe dalende marked øker aktiviteten på OneCo-basen. Siden oppstarten på Andøya har antall ansatte doblet seg og det oppleves en betydelig økning i ordrereserve. Kapasiteten for neste år, 2015, begynner å bli fylt opp, men det jobbes nå med å øke produksjonskapasiteten ytterligere for å kunne ta unna flere oppdrag fra kunder som ønsker å benytte de tjenestene OneCo kan tilby på basen.

På Andøya-basen bygger drift og produksjon på et konsept for optimalisering av produksjonsprosessen. Kontinuerlig optimalisering øker konkurransekraften og reduserer den totale gjennomføringskostnaden for kunder innen olje og maritim sektor.

I tillegg til sammenstilling av løftesystemer for McGregor blir det levert tekniske tjenester på offshoreutstyr på vegne av utstyrsleverandører. OneCo har til det en kompetanseplattform med fagarbeidere og ingeniører som gjør at selskapet fremstår som en solid systemintegrator, uavhengig av utstyrstype.

Markedet for avanserte kraner for undervannsoperasjoner øker, som en følge av at det er en forskyvning i markedet over til undervannsinstallasjoner på stadig større havdyp. Dette presser markedet for de teknologiske kompetente løsninger, som man finner i enkelte nisjer i Norge. OneCo ser klart at denne trenden fortsetter og dette gjenspeiler seg i ordrebøkene. OneCo har satset spesielt på å være en dyktig leverandør innen dette segmentet.

Aktiviteten rundt skipsanløp er også sterkt økende, særlig interessen for å kunne tørrdokke skip har tatt seg kraftig opp.

OneCo har muligheten til å levere de fleste tjenester når et skip ankommer basen. OneCo utfører alt fra elektro, instrument, mekanisk, sveisearbeider, sandblåsing og maling .

Les mer om...

Defa Kampanje

Bestill DEFA Power - Årets elbillader 2023, en enkel, smart og kraftfull hjemmelader m/6 meter kabel og display. Ferdig installert for kun kr 14999,-

Defa Solid Ladebestilling

OneCo leverer din ladeløsning for privat, bedrift, sameier og større parkeringsplasser. Høy sikkerhet med en intelligent og fremtidsrettet lader.